На 25 юни посетителите на фестивала „Срещи на младото европейско кино“ ще имат възможност да се срещнат лице в лице с Христо. Програмата включва прожекцията на три от филмите на режисьора – “Синът”, “Гората на Димо” и “Нина”. След което ще стимулираме критическото мислене в дискусия със самият автор. Мястото е Френски институт, а начален час – 19:30. Повече информация за събитието може да намерите тук.

Какво те запали да правиш кино?
Беше някаква авторефлексия, която е напълно резонна за изкуството като цяло. Мисля, че имаше един период, в който установих, че най-много ме вълнува разказването на социално значими истории. Оттам тръгна всичко. С времето това започна да се променя, сега мисля, че повече ме вълнува езикът на киното. Намирам го за съвсем нормално, когато човек започне да разказва неща, с които е пряко свързан, които е преживял и са му оставили отпечатък.

В моя живот, аз самия съм имал усещането, че трябва да се говори за проблемите, които съпътстват малцинствата и този тип хора. Аз съм отраснал в среда, която ми е дала богата възможност да наблюдавам. Това е наблюдение съвсем естествено искам да го интерпрет
тази публикация е изготвена съвместно с нашия партньор
   https://shash.bg/intervu-hristo-simeonov/

автор
Денис Българанов