Блог

За киното, което свързва хората

Екипът на Kinoclub.bg Йордан Михайловски, Юлиян Спасов и Девина Василева разказват за инициативата в Следобедния блок с Драго Симеонов.

Кинематограф се завръща с проекта Киноклуб+

Есента пристигна и учениците отново са в класната стая. Затова екипът на „Кинематограф“ продължава със своя проект „Киноклуб София“, подкрепен от Столичната община. След изключително успешния старт на инициативата тази пролет, от октомври месец отново се организират безплатни прожекции на късометражни филми, дискусии и беседи с ученици в над 10 столични училища. Събитията са насочени към учениците от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас.

Безплатен достъп за ученици до кината

От този месец екипът на "Кинематограф" стартира новия си проект "Киноклуб София", подкрепен от Столичната община. По време на инициативата ще се организират безплатни прожекции на късометражни филми, дискусии и беседи с ученици в над 10 столични училища. Събитията са насочени към учениците от 10-и, 11-и и 12-и клас.

Бъдещето на стрийминг платформите и образованието

Какво е мястото на стрийминг платформите и как те могат да влязат в образованието е темата на дискусионния панел, който ще се проведе в рамките на фестивала „Срещи на младото европейско кино”.

Интервю с Христо Симеонов

Нищо друго не мога да му кажа освен да снима повече и да търси някаква истина. Първо да се опита да разбере дали това е неговото нещо, това което иска. Колко го иска и дали е готов да тръгне в тази посока, защото е много трудно. Много време отнема. Да си даде някакво време този човек, да разбере дали наистина е готов. Дори и да е период в рамките на години.

Интервю с Димитър Димитров - Анимитер

„Анимация означава да вдъхнеш душа на нещо, което не е живо, съживяване на предмети, и измисляне на техните истории. Например играта с “човечЕта”, каубои, индианци и рицари. Да говориш от тяхно име, докато разглеждаш лицето на фигурката, да симулираш говора и, да пресъздадеш характера й. Това е много важно за един ученик, за да му върне собствения глас…“

Интервю със Слава Дойчева

На 24 юни посетителите на фестивала „Срещи на младото европейско кино“ ще имат възможност да се срещнат лице в лице със Слава и нейни три късометражни филма.